zaterdag, 02 september 2023 om 20:23
copyright proshots 22173619
Een bomvol programma dit weekend op de Europese velden. In de Bundesliga zien we regerend landskampioen Bayern München op bezoek gaan bij angstgegner Borussia Mönchengladbach. In Engeland zien we onder meer de kraker op het menu staan tussen Arsenal en Manchester United. Wij houden je op de hoogte van de meest opvallende zaken in de grote Europese competities.

Hattrick Haaland, Brighton imponeert

Manchester City boekte zaterdagmiddag een eenvoudige 5-1 thuisoverwinning op Fulham. Grote man aan de kant van de Citizens was Erling Haaland. De Noorse spits scoorde in de tweede helft een loepzuivere hattrick. In de eerste helft scoort Oranje-international Nathan Aké de 2-1.
Chelsea leed op het eigen Stamford Bridge een beschamende 0-1 nederlaag tegen Nottingham Forest. De Londenaren spendeerden de afgelopen weken honderden miljoenen euro's op de transfermarkt, maar slagen er niet in fatsoenlijk voetbal op de mat leggen. Veel supporters besloten dan ook al vroeg het stadion te verlaten.
Eén van de sensaties van het afgelopen seizoen blijft ook in het nieuwe seizoen indruk maken. Brighton maakte in eigen huis korte metten met Champions League-deelnemer Newcastle United. Dankzij drie doelpunten van Evan Ferguson was de buit na zeventig minuten spelen al binnen. Callum Wilson scoorde in de blessuretijd nog de eretreffer voor Newcastle. Brighton bezet dankzij de knappe overwinning nu de vierde plaats in de Premier League. Tegenstander in de Europa League Ajax is gewaarschuwd.

Doelpuntenfestijn in de Bundesliga

Bayern München heeft met de hakken over de sloot drie punten meegenomen uit Gladbach. De afgelopen jaren ging het regelmatig mis tegen Borussia en ook in deze editie had de landskampioen het lastig. Na een half uur spelen kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij een rake kopbal van de Japanner Ko Itakura, op aangegeven van oud-Ajacied Maximillian Wöber. Na rust scoorde Leroy Sane snel de 1-1. Pas in de 87e minuut pakte Bayern de voorsprong via invaller Mathys Tel en zodoende kon het drie punten mee de bus in nemen naar München.

Real Madrid blijft foutloos

Ook de vierde wedstrijd in het nieuwe seizoen heeft Real Madrid winnend afgesloten. Thuis tegen schopploeg Getafe ging het echter niet heel gemakkelijk. Jude Bellingham scoorde diep in blessuretijd van de tweede helft de winnende treffer. Voor de jonge Engelsman was het alweer zijn vijfde treffer in vier duels. De wedstrijd die zaterdag voor het meeste spektakel zorgde in Spanje was het duel tussen Real Sociedad en Granada. Sociedad won het doelpuntenfestijn met 5-3!