Bosz verklapt op persconferentie of hij een nieuwe centrale verdediger krijgt

woensdag, 23 augustus 2023 om 12:04
psv
PSV kwam twee keer terug van een achterstand en sleepte uiteindelijk een 2-2 uit het vuur tegen Rangers FC. Na afloop complimenteerde hij zijn team tegenover de verzamelde pers en sprak hij over zijn verdedigers. Zijn centrale duo bestaande uit Olivier Boscagli en André Ramalho viel uit, waardoor Bosz middenvelders Jerdy Schouten en Ibrahim Sangaré achterin moest posteren. Hij kan binnenkort wellicht een versterking in de achterste linie verwelkomen, onthult hij op de persconferentie.
Hoe heeft Bosz de wedstrijd beleefd? 'We zijn hier naartoe gekomen om te winnen, dat kon je zien aan onze intenties', zegt de oefenmeester. 'Ik vond wel dat we in de eerste helft te weinig echt grote kansen uitspeelden, maar je speelt wel in hun stadion. Dan krijg je vlak voor rust een behoorlijke tik. Ik heb toen gezegd dat we goed voetbalden en dat we de fout moesten goedmaken. Voor Ibi (Ibrahim Sangaré, red.), die normaal gesproken heel stabiel is.'
'Dat hebben de jongens goed opgepakt want we speelden de tweede helft weer dominant. We maakten gelijk en uit een counter kom je weer op achterstand. Toch lieten we de kop niet hangen en werd doorgepakt. Op het eind toonde de ploeg veel karakter. Door twee keer terug te komen, maar ook na het wisselen van twee centrale verdedigers nog het gelijkspel vast te houden.'

Krijgt Bosz een vervanger voor Ramalho of Boscagli?

Bosz moest Boscagli en Ramalho, het centrale verdedigingsduo, vervangen. Hij noemt het de 'Wet van Murphy', dat beide spelers in de slotfase tegelijk uitvielen. Middenvelders Sangaré en Schouten moesten toen achterin spelen. Bosz grapt: 'Zoals je ziet hebben we altijd genoeg verdedigers', waardoor het aanwezige journalistengilde in lachen uitbarstte. De trainer lichtte ook nog een tipje van de sluier op of PSV een nieuwe centrumverdediger aan gaat trekken. 'Het is geen geheim dat we daarnaar op zoek zijn. Maar we willen de juiste speler, daarom duurt het zo lang.'
In de eerste helft was Bosz regelmatig gefrustreerd, zo onthult hij. 'We moeten voortdurend de bal van kant laten wisselen en hun laten rennen. Dat was steeds mogelijk, maar we speelden te vaak de lange bal. Ze kregen snel gele kaarten, dan moeten Noa Lang en Johan Bakayoko hun tegenstanders uitdagen. Dat gebeurde te weinig.'
De Apeldoorner denkt dat PSV een goede kans maakt door te stoten naar de groepsfase van de Champions League. 'We spelen thuis, en tegen deze tegenstander, elke tegenstander eigenlijk, moet de mentaliteit zijn dat we gaan winnen. Doemscenario's opwerpen is niet de juiste mentaliteit. Ik geloof in mijn spelers.' PSV speelt volgende week woensdag in eigen huis de return tegen Rangers. De wedstrijd vangt om 21:00 uur aan.