Bosz twijfelt of overwinning PSV wel terecht was: 'Als er een team geluk had, waren wij het'

Sportnieuws
zondag, 03 december 2023 om 15:15
bosz
Peter Bosz was vanzelfsprekend verheugd over de overwinning van PSV op Feyenoord afgelopen zondagmiddag. Echter, de coach merkte op dat zijn team niet de overhand had en twijfelde of de overwinning wel echt verdiend was. Hij benadrukte ook dat de strijd om de titel nog lang niet beslist is en dat het seizoen nog in een vroeg stadium verkeert.
'Als eerste scoorden wij en we maakten ook meteen de tweede,' was Bosz' eerste reactie na de gewonnen topper tegen Feyenoord (1-2). 'Ik weet niet of deze wedstrijd een duidelijke winnaar verdiende. Als er een team geluk had, waren wij het. Beide teams kregen kansen; Feyenoord had zelfs vlak voor rust kunnen scoren. Desondanks ben ik zeer tevreden dat wij aan het langste eind trokken.'
Bosz lichtte zijn keuze toe om Jerdy Schouten in het centrum van de verdediging te laten starten in plaats van Andre Ramalho. 'We wilden opbouwen vanuit de achterhoede. Als je alleen maar verdedigt en de bal wegschiet, krijg je het moeilijk. Dat is precies wat we wilden en het pakte goed uit. Schouten was heel solide, maar we hebben Jerdy ook nodig op het middenveld, gezien zijn oorspronkelijke positie.'

Bosz denkt dat de titelstrijd nog niet voorbij is

Tot slot wilde Bosz ondanks het tien punten grote verschil benadrukken dat de strijd om de titel absoluut nog niet beslist is. 'Dat is onzin. We hebben nog twintig wedstrijden te gaan, dus we zijn nog niet eens op de helft. Ik vind dat we een volwassen groep hebben. Daar waar ze dat niet zijn, hebben we een staf die er bovenop zit. Dit is echt bijzonder.'
Na de overwinning op Feyenoord is PSV de eerste ploeg die de eerste veertien wedstrijden van het seizoen heeft gewonnen in deze eeuw. PSV staat volgende week donderdag tegenover SC Heerenveen. Een week later staat de topper tegen AZ op de kalender.