Bosz na bizarre oefenwedstrijd PSV: 'Hun trainer wilde niet verder spelen'

maandag, 08 januari 2024 om 14:50
ramalho
Volgens Peter Bosz had Hamburger SV-trainer Tim Walter zondag geen behoefte meer om de onrustige oefenwedstrijd tegen PSV voort te zetten. De Eredivisie-koploper kwam met tien man te staan nadat André Ramalho in de eerste helft een rode kaart kreeg. Opvallend genoeg was de verdediger na de rust toch gewoon weer op het veld te vinden.
'In eerste instantie werd toegestaan om in de tweede helft met elf tegen elf te spelen, zonder Ramalho,' verklaarde Bosz zondag tegenover NU.nl. 'Vervolgens werd er contact opgenomen met de scheidsrechtersbaas, die aangaf dat dit niet was toegestaan. Op dat moment wilde de HSV-trainer niet meer doorgaan. Uiteindelijk werd er besloten om een nieuwe wedstrijd te spelen.'
Ramalho ontving na dertig minuten spelen een directe rode kaart vanwege een overtreding op een doorgebroken speler. De spelers deden er alles aan om de scheidsrechter te overtuigen de wedstrijd gewoon met elf tegen elf verder te spelen, maar de arbiter bleek standvastig en ging hier niet in mee.
De Braziliaan vertrok vervolgens naar een ander veld voor een looptraining, maar keerde uiteindelijk toch weer terug in de tweede helft. Na overleg werd besloten dat deze helft als een 'nieuwe wedstrijd' van 45 minuten gespeeld zou worden.

PSV speelde niet eerder met tien man

Bosz gaf aan geen bezwaar te hebben tegen het spelen met tien man. 'Dit seizoen hebben we nog niet met tien man gespeeld, dus dacht ik: laten we er nu gebruik van maken.'
'We moesten het beste ervan maken, maar het hele doel van zo'n oefenwedstrijd raakt dan wel een beetje verloren. Als ik tegen een team speel dat een rode kaart krijgt, zou ik ook met 11 tegen 11 verder willen gaan.'
Het bizarre oefenduel van PSV op het trainingskamp in het Spaanse Estepona eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel. De Eindhovenaren hervatten de competitie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Excelsior.