Borussia Dortmund baalt na mislopen Champions League: 'Real won de wedstrijd zoals wij hadden gewild'

zondag, 02 juni 2024 om 13:45
copyright proshots 23458150
De teleurstelling is groot bij Borussia Dortmund na de verloren Champions League-finale tegen Real Madrid. Trainer Edin Terzic vindt dat er meer in had gezeten, maar is tegelijkertijd trots op zijn ploeg.
Vooral in de eerste helft zag het er niet naar uit dat Real zou gaan winnen. Dortmund kreeg een aantal levensgrote kansen, maar verzuimde het af te maken. 'De Koninklijke' sloeg in de tweede helft alsnog toe via Dani Carvajal en Vinícius Júnior en won de Champions League voor de vijftiende keer.
'Met name in de eerste helft hadden we het gevoel dat Real te pakken was. We hadden ze waar we ze hebben wilden,' zei een teleurgestelde Terzic na de 2-0-nederlaag op Wembley. 'Real won de wedstrijd zoals wij dat hadden gewild: uit een standaardsituatie op voorsprong komen en daarna op de counter de 2-0 maken. We hebben veel dingen goed gedaan, maar we misten het killersinstinct.'
Desondanks was Terzic trots. 'We speelden tegen het succesvolste team uit de Champions League en hebben een goede wedstrijd op de mat gelegd. We lieten vanaf de eerste seconde zien dat we erin geloofden. Dit was het Dortmund dat je wilt zien.'

Dortmund verloor eerder al een Champions League-finale

Het was de derde keer dat Borussia Dortmund in de finale van de Champions League stond. 'BVB' won het belangrijkste Europese clubtoernooi in 1997. In 2013 werd de finale verloren van landgenoot Bayern München door een late openingstreffer van Arjen Robben.