Blind pakt verrassend koppositie in Spanje met Girona

donderdag, 28 september 2023 om 11:07
copyright proshots 22191986
Girona leidt verrassend in La Liga. Dankzij een knappe 1-2 overwinning op bezoek bij Villarreal heeft het bescheiden team uit Catalonië grote buurman FC Barcelona ingehaald. Daley Blind viel pas in de 88e minuut in tegen Villarreal. De ervaren verdediger had tot nu toe geen enkele minuut gemist bij de Spaanse verrassingsploeg.
Girona, dat vorig jaar tiende eindigde en pas aan zijn vierde seizoen op het hoogste niveau begon, profiteerde optimaal van het onverwachte puntenverlies van Barcelona. Op dinsdagavond kwam Barcelona niet verder dan een gelijkspel (2-2) tegen het laaggeplaatste Mallorca.
Girona kwam zelf vroeg in de tweede helft op achterstand door een benutte strafschop van Dani Parejo. Via Artem Dovbyk en Eric García wist Girona de achterstand om te buigen naar een overwinning. De club heeft na zeven speelrondes nog geen wedstrijd verloren en heeft momenteel 19 punten, één meer dan Real Madrid.

Real Madrid wint ook

Ook Real Madrid won vanavond gemakkelijk met 2-0 van Las Palmas, de ploeg die na een afwezigheid van vijf jaar weer terug is in de hoogste Spaanse divisie. Brahim Díaz en Joselu scoorden namens Real Madrid.
Joselu werd in juni aangetrokken als vervanger van Karim Benzema, de veel scorende spits die deze zomer naar Al-Ittihad vertrok. Maar Joselu heeft tot nu toe de verwachtingen in de hoofdstad nog niet waargemaakt; hij heeft slechts drie keer gescoord in het huidige seizoen.
Bij de Koninklijke werden de zorgen over de verdediging vergroot tijdens het duel met Las Palmas. David Alaba raakte geblesseerd en Antonio Rüdiger werd na de wedstrijd medisch onderzocht. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti moet het voorlopig ook stellen zonder Éder Militão, die vorige maand zijn kruisband scheurde.