AZ vindt winst Feyenoord onverdiend: 'Keeper heeft de bal acht minuten in zijn handen gehad'

zondag, 04 februari 2024 om 17:23
wellenreuther
AZ had in het met 0-1 verloren duel tegen Feyenoord meer verdiend, zo luidt de conclusie van aanvoerder Jordy Clasie na afloop bij ESPN. De Alkmaarders speelden een erg sterke eerste helft, maar dankzij een vroeg doelpunt van Mats Wieffer staan ze toch met lege handen.
'Ik denk zeker dat we meer hadden verdiend', zo begint de middenvelder zijn verhaal. 'Tuurlijk waren we bij vlagen wat slordig, maar met de inzet, strijd en ook af en toe gewoon heel goed voetbal moet je jezelf in de eerste helft belonen. Je bent na de eerste goal gewoon 20-25 minuten de baas en je krijgt gewoon drie honderd procent kansen. Op dit niveau moeten die erin. Maar helaas is dat vandaag niet gelukt.'
Clasie heeft niets dan lof over voor hoe zijn teamgenoten zich vandaag hebben gepresenteerd. 'De manier waarop we vandaag geprobeerd hebben om te spelen, dat was een stuk beter dan de afgelopen weken, maanden.'
In de eerste helft raakte Justin Bijlow, de keeper van Feyenoord, geblesseerd, waarna hij vervangen werd door Wellenreuther. Volgens Clasie kende de tweede helft kende een groot verval vergeleken met de eerste helft, bij beide ploegen. 'Of de krachten op waren in de tweede helft? Tuurlijk gaven we veel, maar Feyenoord was ook helemaal op. Volgens mij heeft Wellenreuther die bal acht minuten bij zijn voeten en in zijn handen gehad.'
'In dat opzicht is het misschien wel een mooie test naar woensdag toe', doelt Clasie op het TOTO KNVB bekerduel tussen beide ploegen. Die bekerwedstrijd gaat hij met vertrouwen tegemoet. 'Als je zelf goed bent, valt er altijd wat te halen tegen Feyenoord", vervolgt de controleur. "We moeten nu op deze voet verder krijgen we nog meer vertrouwen terug in de ploeg en dan hoop ik dat we er woensdag weer klaar voor zijn.'