Ajax neemt het in play-offs Europa League op tegen Ludogorets

donderdag, 17 augustus 2023 om 21:47
Sergio Padt
Ajax weet wie de tegenstander is in de play-offs van de Europa League. Volgende week donderdag spelen de Amsterdammers een uitwedstrijd tegen Ludogorets Razgrad, waarna het op 31 augustus de klus kan klaren in de Johan Cruijff ArenA.
FC Astana mocht na de 2-1 thuisoverwinning op Ludogorets serieus hopen op een ontmoeting met Ajax, maar de ploeg uit Kazachstan kwam van een koude kermis thuis. In de Huvepharma Arena in Razgrad had het geen schijn van kans tegen een ontketend Ludogorets. De Bulgaren kwamen halverwege de eerste helft op voorsprong dankzij een doelpunt van de Ghanese aanvaller Bernard Tekpetey. Astana kwam nog voor rust langszij via een treffer van Dembo Darboe.
Na de thee werden de duimschroeven aangedraaid bij de thuisploeg en liep het in ruim twintig minuten uit naar een 5-1 voorsprong. De Kazakken waren klaar en lieten duidelijk blijken geen geloof meer te hebben in een goed eindresultaat. Bij Ludogorets moest oud-Ajacied Sergio Padt het doen met een plaats op de bank. De doelman is normaliter de eerste keus van trainer Ivaljo Petev.