Ajax keepster baalt van kansloos verlies tegen AS Roma: 'Wanprestatie en dan heb ik het over mezelf'

vrijdag, 24 november 2023 om 14:30
copyright proshots 23260198
Vorige week verrasten de voetbalsters van Ajax vriend en vijand door bij hun Champions League-debuut met 2-0 te winnen van Paris Saint-Germain. Een week later staat de ploeg weer met beide benen op de grond. Op bezoek bij AS Roma leden ze een kansloze 3-0 nederlaag.
Keepster Regina van Eijk baalde vanzelfsprekend enorm en geeft toe dat ze er zelf ook een flink aandeel in had. 'Bij de tweede goal gleed ik uit. Als keeper is dat funest. Shit happens. De tweede helft stonden we goed. We waren toen dominant. Zonde om het zo weg te geven in het begin. Ik zie het ook wel als een wanprestatie. En dan heb ik het over mezelf. Maar dat hoort erbij: de ene week ben je de held en de andere week de sukkel.'
Ook bij de 1-0 leek de Ajax-keeper niet helemaal vrijuit te gaan. Toch gaat Van Eijk niet bij de pakken neerzitten. 'Dit is topsport. Op naar de volgende wedstrijd. Er zijn nog vier wedstrijden te gaan, nog hartstikke veel om wat te laten zien. We zijn nog niet klaar.'

Spitste ziet gebrek aan ervaring bij Ajax

Aanvoerster Sherida Spitse benoemde het gebrek aan ervaring. De landskampioen heeft veel jonge spelers die bovendien niet gewend zijn aan zo'n vol programma. 'Dat is geen excuus, maar door vermoeidheid ga je fouten maken. Geen goede aanname, of de bal te hard of te zacht spelen. Dat is een logisch gevolg na zoveel van zulke wedstrijden.' De recordinternational besefte dat de foutjes in het begin zwaar wogen. 'Op dit niveau wordt dat afgestraft. Daardoor kwamen zij in de wedstrijd. In de tweede helft stond het wel aardig, denk ik. Toen hebben we ook wat kansen gecreëerd. Maar we waren ook slordig. Daarin zag je dat we vorige week beter waren dan vandaag.'